1. Trang chủ
  2. » Giáo án - Bài giảng

reading unit 13 lớp 11

2 119 0

Đang tải... (xem toàn văn)

THÔNG TIN TÀI LIỆU

Thông tin cơ bản

Định dạng
Số trang 2
Dung lượng 12,15 KB

Các công cụ chuyển đổi và chỉnh sửa cho tài liệu này

Nội dung

Task 1. The words and phrases below appear in the passage. Use a dictionary to get their meaning. And translate them into Vietnamese. (Các từ và cụm từ dưới đây xuất hiện trong đoạn văn. Sử dụng từ điển để có được ý nghĩa của chúng. Và dịch ra tiếng Việt.) Hướng dẫn giải: 1. accomplished : (adj) = talented, welltrained: tài năng 2. accompany : (v) so with: hộ tống, đi cùng, đệm đàn e.g: The Prime Minister is always accompanied by faithful bodyguards. 3. modest: (adj): khiêm tốn e.g: They are workers. They live in a modest little house. 4. avid : (adj): khao khát, thèm khát, thèm thuồng e.a: Everyone in the world is avid for aood luck. 5. discarded : (adj): loại bỏ

Trang 1

Task 1 The words and phrases below appear in the passage Use a dictionary to get their meaning And translate them into Vietnamese.

(Các từ và cụm từ dưới đây xuất hiện trong đoạn văn Sử dụng từ điển để có được ý nghĩa của chúng Và dịch ra tiếng Việt.)

Hướng dẫn giải:

1 accomplished : (adj) = talented, well-trained: tài năng

2 accompany : (v) so with: hộ tống, đi cùng, đệm đàn

e.g: The Prime Minister is always accompanied by faithful body-guards

3 modest: (adj): khiêm tốn

e.g: They are workers They live in a modest little house

4 avid : (adj): khao khát, thèm khát, thèm thuồng

e.a: Everyone in the world is avid for aood luck

5 discarded : (adj): loại bỏ

6 indulge in = take interest in: ham mê, say mê, thích thú

7 keep me occupied: làm tôi bận rộn

Task 2 Answer the questions.

(Trả lời các câu hỏi.)

Hướng dẫn giải:

1 It is playing the guitar

2 No, he is not

3 Because he is an accomplished guitarist and he is good at accompanying people singing with his guitar

Trang 2

4 It is keeping fish.

5 He bought some from the shop and collected some from the rice field near his house

6 He is not an avid stamp collector

7 He collects stamps from discarded envelopes, his relatives, and his friends

8 He gets more of local stamps than foreign stamps

9 He keeps the less common ones inside a small album The common ones he usually gives away to others or throws them away

Ngày đăng: 06/08/2019, 22:44

TỪ KHÓA LIÊN QUAN

TÀI LIỆU CÙNG NGƯỜI DÙNG

TÀI LIỆU LIÊN QUAN

w