1. Trang chủ
  2. » Giáo án - Bài giảng

reading unit 10 lớp 12

3 181 0

Đang tải... (xem toàn văn)

THÔNG TIN TÀI LIỆU

Thông tin cơ bản

Định dạng
Số trang 3
Dung lượng 16,14 KB

Các công cụ chuyển đổi và chỉnh sửa cho tài liệu này

Nội dung

them with a suitable definition in column B. (Tất cả danh từ ở cột A xuất hiện ở đoạn văn, ghép từng từ của chúng với định nghĩa thích hợp ở cột B.) Hướng dẫn giải: 1. extinction - c. a situation in which a plant, an animal, a way of life, etc. stops existing. ( sự tuyệt chủng – một tình huống trong đó thực vật, động vật, cách sống ... dừng tồn tại.) 2. habitat – d. the natural environment in which a plant or animal lives (môi trường sống - môi trường tự nhiên trong đó thực vật hoặc động vật sống.) 3. biodiversity - a. the existence of a large number of different kinds of animals and plants which make a balanced environment (đa dạng sinh học - sự tồn tại của một số lượng lớn các loại động vật và thực vật tạo nên một môi trường cân bằng.) 4. conservation - b. the act of preventing something from being lost, wasted, damaged or destroyed

Trang 1

Task 1 : The nouns in column A all appear in the passage Match each of them with a suitable definition in column B.

(Tất cả danh từ ở cột A xuất hiện ở đoạn văn, ghép từng từ của chúng với định nghĩa thích hợp ở cột B.)

Hướng dẫn giải:

1 extinction - c. a situation in which a plant, an animal, a way of life, etc stops existing

( sự tuyệt chủng – một tình huống trong đó thực vật, động vật, cách sống

dừng tồn tại.)

2 habitat – d. the natural environment in which a plant or animal lives

(môi trường sống - môi trường tự nhiên trong đó thực vật hoặc động vật

sống.)

3 biodiversity - a. the existence of a large number of different kinds of animals and plants which make a balanced environment

(đa dạng sinh học - sự tồn tại của một số lượng lớn các loại động vật và thực

vật tạo nên một môi trường cân bằng.)

4 conservation - b. the act of preventing something from being lost, wasted, damaged or destroyed

(sự bảo tồn - hành động ngăn ngừa một cái gì đó bị mất, lãng phí, hư hỏng hoặc

bị phá hủy.)

Task 2 : Choose A, B, C or D to complete the following sentences about the reading passage.

(Chon A, B, C hoặc D để hoàn chỉnh những câu về bài đọc.)

1 The number of species around the globe threatened with extinction is over ……

A.7,200 B 8,300

C 1,600 D 15,000

=> D 15,000

2 Which of the following is NOT mentioned as a primary cause of species extinction?

A pollution

B natural selection

Trang 2

C habitat destruction

D overexploitation

=> B natural selection

3 The Red List is a special book that provides names of ………

animals.

A vulnerable and endangered

B hunted

C endangered

D extinct

=> A vulnerable and endangered

4 The development of wildlife habitat reserves helps………

A save a large number of endangered species

B make a list of endangered species

C enact laws to protect wildlife

D develop commercial trade and overhunting

=> A save a large number of endangered species

5 The best title for the passage is……… .

A Endangered Species and Conservation Measures

B Endangered Species and their Benefits

C The Global Extinction Crisis

D Endangered Species Extinction: Causes and Conservation Measures

=> D Endangered Species Extinction: Causes and Conservation Measures

Trang 3

(Tìm những chứng cứ ở đoạn văn để hỗ trợ những câu nói này.)

1 Pollution is one of the main causes of species extinction.

(Ô nhiễm là một trong những nguyên nhân chính gây tuyệt chủng.)

=> The first sentence of Paragraph 2 “The primary causes of species

extinction are habitat destruction, commercial exploitation and pollution ”

2 Species diversity has provided humans with so many essential things.

(Sự đa dạng của loài đã mang lại cho con người rất nhiều điều thiết yếu.)

=> Paragraph 3 “ humans depend on species diversity to have food, clean air

and water, and fertile soil for agriculture In addition, we benefit greatly from the many medicines and other products that biodiversity provides.”

3 There are a number of ways to help save endangered species.

(Có một số cách để cứu những loài nguy cấp.)

=> Paragraph 4 “The Red List - has been introduced to raise people's

awareness of conservation needs Governments have enacted laws A number

of wildlife habitat reserves ”

Ngày đăng: 11/06/2019, 07:55

TỪ KHÓA LIÊN QUAN

TÀI LIỆU CÙNG NGƯỜI DÙNG

  • Đang cập nhật ...

TÀI LIỆU LIÊN QUAN

w