1. Trang chủ
  2. » Trung học cơ sở - phổ thông

Bài tập trắc nghiệm tiếng anh 12

151 249 0

Đang tải... (xem toàn văn)

Tài liệu hạn chế xem trước, để xem đầy đủ mời bạn chọn Tải xuống

THÔNG TIN TÀI LIỆU

Thông tin cơ bản

Định dạng
Số trang 151
Dung lượng 182,04 KB

Các công cụ chuyển đổi và chỉnh sửa cho tài liệu này

Nội dung

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 PART 1Unit 1: Home Life • Bài tập Trắc nghiệm Unit 1 Phonetics and Speaking • Bài tập Trắc nghiệm Unit 1 Vocabulary and Grammar • Bài tập Trắc nghiệm Uni

Trang 1

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 (PART 1)

Unit 1: Home Life

Bài tập Trắc nghiệm Unit 1 Phonetics and Speaking

Bài tập Trắc nghiệm Unit 1 Vocabulary and Grammar

Bài tập Trắc nghiệm Unit 1 Reading

Bài tập Trắc nghiệm Unit 1 Writing

Unit 2: Cultural Diversity

Bài tập Trắc nghiệm Unit 2 Phonetics and Speaking

Bài tập Trắc nghiệm Unit 2 Vocabulary and Grammar

Bài tập Trắc nghiệm Unit 2 Reading

Bài tập Trắc nghiệm Unit 2 Writing

Unit 3: Ways of Socialising

Bài tập Trắc nghiệm Unit 3 Phonetics and Speaking

Bài tập Trắc nghiệm Unit 3 Vocabulary and Grammar

Bài tập Trắc nghiệm Unit 3 Reading

Bài tập Trắc nghiệm Unit 3 Writing

Unit 4: School Education System

Bài tập Trắc nghiệm Unit 4 Phonetics and Speaking

Bài tập Trắc nghiệm Unit 4 Vocabulary and Grammar

Bài tập Trắc nghiệm Unit 4 Reading

Bài tập Trắc nghiệm Unit 4 Writing

Unit 5: Higher Education

Bài tập Trắc nghiệm Unit 5 Phonetics and Speaking

Bài tập Trắc nghiệm Unit 5 Vocabulary and Grammar

Bài tập Trắc nghiệm Unit 5 Reading

Bài tập Trắc nghiệm Unit 5 Writing

Unit 6: Future Jobs

Trang 2

Bài tập Trắc nghiệm Unit 6 Phonetics and Speaking

Bài tập Trắc nghiệm Unit 6 Vocabulary and Grammar

Bài tập Trắc nghiệm Unit 6 Reading

Bài tập Trắc nghiệm Unit 6 Writing

Unit 7: Economic Reforms

Bài tập Trắc nghiệm Unit 7 Phonetics and Speaking

Bài tập Trắc nghiệm Unit 7 Vocabulary and Grammar

Bài tập Trắc nghiệm Unit 7 Reading

Bài tập Trắc nghiệm Unit 7 Writing

Unit 8: Life in the future

Bài tập Trắc nghiệm Unit 8 Phonetics and Speaking

Bài tập Trắc nghiệm Unit 8 Vocabulary and Grammar

Bài tập Trắc nghiệm Unit 8 Reading

Bài tập Trắc nghiệm Unit 8 Writing

Trang 3

Unit 1: Home Life

Bài tập Trắc nghiệm Unit 1 Phonetics and Speaking

Bài 1 Choose the word which is stressed differently from the rest.

Question 1 A hospital B mischievous C supportive D special

Question 2 A family B whenever C obedient D solution

Question 3 A biologist B generally C responsible D security

Question 4 A confident B important C together D exciting

Question 5 A possible B university C secondary D suitable

Bài 2 Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions Question 1 A develops B cars C meets D books

Question 2 A walks B kisses C dances D boxes

Question 3 A laughs B months C washes D works

Question 4 A dies B roses C dishes D rouges

Question 5 A asks B makes C stops D windows

Question 6 A watches B thanks C changes D passes

Question 7 A finishes B puns C buildings D birds

Question 8 A catches B wishes C plays D uses

Question 9 A lives B cooks C breathes D rooms

Question 10 A means B things C practices D fills

Bài 1: 1c 2d 3b 4a 5b

Trang 4

Bài 2: 1b 2a 3b 4c 5d 6b 7a 8c 9b 10c

Bài tập Trắc nghiệm Unit 1 Vocabulary and Grammar

Bài 1 Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1 You are old enough to take …… for what you have done.

A responsible B responsibility C responsibly D irresponsible

Question 2 John is ………… only child in his family so his parents love him a lot.

A a B an C the D no article

Question 3 According to the boss, John is the most …… for the position of executive

secretary

A supportive B caring C suitable D comfortable

Question 4 What are the …… of that country? - I think it is some kinds of cheese and

sauces

A drinks B beverages C grains D special dishes

Question 5 In the last hundred years, traveling …… much easier and more

comfortable

A becomes B has become C became D will become

Question 6 When I ……….home last night, I …… that Jane …… a beautiful

candlelight dinner

A had arrived / discovered / prepared

B was arriving / had discovered / was preparing

C have arrived / was discovering / had prepared

D arrived / discovered / was preparing

Question 7 With greatly increased workloads, everyone is ………… pressure now.

Trang 5

A under B above C upon D out of

Question 8 Secret Santa became famous, yet still ………

A anonymous B mysterious C secret D respectable

Question 9 According to Cindy, our aidience are ……… stories about celebrities and

famous people

A interested in B overloaded with C bored with D full of

Question 10 Christine is a blind chef and a gifted writer She’s very talented and

…………

A distinguished B disable C determined D conservative

Question 11 Anne: “Thanks for the nice gift!” - John: “……… ”

A In fact, I myself don’t like it

B You’re welcomed

C I’m glad you like it

D But do you know how much it costs?

Bài 2 Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning

to the underline word(s) in each of the following questions.

Question 1 Whenever problems come up, we discuss them frankly and find solutions

quickly

A happen B encounter C arrive D clean

Question 2 Billy, come and give me a hand with cooking.

A help B prepared C be busy D attempt

Bài 3 Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning

to the underline word(s) in each of the following questions.

Question 1 She got up late and rushed to the bus stop.

Trang 6

A came into B went leisurely C went slowly D dropped by

Question 2 He wants to find a temporary job or a seasonal one.

A eternal B genuine C permanent D satisfactory

Đáp án:

Bài 1: 1b 2c 3c 4d 5c 6d 7a 8b 9a 10c 11c

Bài 2: 1c 2a 3c 4c

Bài tập Trắc nghiệm Unit 1 Reading

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 1 Reading có đáp án

Bài 1 Read the following passage and then choose the best answer.

This is a picture of Tom’s family He is my pen pal He lives in a lovely old town inEngland There are six people in his family: his parents, his aunt, his uncle, his brotherand Tom They live happily together

Tom’s family lives in a nice house in the town His house is near a park and next to abookstore There are seven rooms, a garage and a beautiful garden in the house Theseven rooms include three bedrooms, two bathrooms, one living room, and a largekitchen Tom and his brother share a bedroom and they don’t really like it The housewas built in 1999 but it is still new and fashionable The garden is so beautiful withmany kinds of flowers Tom loves the garden so much

People in Tom’s family have different jobs His father is fifty and he is a teacher Heteaches in a secondary school in the town His mother is forty-eight and she is ahousewife She takes care of all the people in the house She grows vegetables in thegarden and usually prepares wonderful meals His brother, Peter is a pilot He flies aplane in the sky He is very handsome His aunt is a nurse She helps doctors take care ofsick people in the hospital His uncle is a journalist He writes articles for a localnewspaper Tom is a student and he wants to be a doctor in the future I will go toEngland to see him again next summer vacation

Question 1 What is the most suitable title for this passage?

A Tom’s family B Tom’s parents

Trang 7

C Tom’s pen pal D The writer’s family

Hiển thị đáp án

Đáp án: A

Giải thích: Bài đọc nói về gia đình của Tôm.

Question 2 What is TRUE about Tom?

A He lives in an old town B He is the writer’s pen pal

C He’s a doctor D His family has five members

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Thông tin: This is a picture of Tom’s family He is my pen pal.

Dịch: Đây là hình ảnh của gia đình Tom sườn Anh ấy là bạn thân của tôi Question 3 Where is Tom’s house?

A It’s 2 kilometers from the town

B It’s in the country

C It’s close to a park

D It’s near a bookstore

Hiển thị đáp án

Đáp án: D

Thông tin: His house is near a park and next to a bookstore.

Dịch: Nhà anh ấy ở gần một công viên và cạnh một hiệu sách.

Question 4 What is TRUE about Tom’s house?

A It has three bedrooms, two bathrooms and two kitchen

B It has three bedrooms, two bathrooms, one kitchen and a living room

Trang 8

C It has three bedrooms, one bathroom, one living room, and a kitchen.

D It has a garage

Hiển thị đáp án

Đáp án: D

Thông tin: There are seven rooms, a garage and a beautiful garden in the house The

seven rooms include three bedrooms, two bathrooms, one living room, and a largekitchen

Dịch: Có bảy phòng, một nhà để xe và một khu vườn xinh đẹp trong nhà Bảy phòng

gồm ba phòng ngủ, hai phòng tắm, một phòng khách và một nhà bếp lớn

Question 5 The word “fashionable” in the second paragraph has the similar meaning

with the word “…”

A modish B unstylish C dated D up-to-date

Hiển thị đáp án

Đáp án: D

Giải thích: Fashionable = up-to-date (hợp thời)

Question 6 What does Tom’s brother do?

A pilot B teacher C engineer D doctor

Hiển thị đáp án

Bài 2 Read the passage and choose the correct answer.

Hi, my name is Anna This is the photo of my family There are six people in my family:

my grandmother, my grandfather, my mother, my father, my elder brother and me Theseare my grandparents They are old and retired They love gardening and doing morningexercise This is my father He is forty-one and he is a doctor He works in a big hospital.This is my mother She is thirty-eight She is an Art teacher She teaches in a secondaryschool This is my elder brother His name is Jack He is sixteen and he is a high schoolstudent I'm ten and I'm the youngest in my family Our family lives in a house onNguyen Hue Street The house is a little small but it's lovely There is a living room, twobedrooms, a bathroom and a kitchen However, the thing I love most is that the house

Trang 9

also has a big garden and a large pond behind it These are the places where my familylikes to relax or fish on weekends.

Question 1 How many people are there in Anna's family?

A Six B Seven C Eight

Hiển thị đáp án

Đáp án: A

Thông tin: There are six people in my family: my grandmother, my grandfather, my

mother, my father, my elder brother and me

Dịch: Gia đình tôi có sáu người: bà tôi, ông tôi, mẹ tôi, bố tôi, anh trai tôi và tôi.

Question 2 Who are retired?

A Anna's parents B Anna's brother C Anna's grandparents

Hiển thị đáp án

Đáp án: C

Thông tin: These are my grandparents They are old and retired.

Dịch: Đây là ông bà của tôi Họ đã già và đã nghỉ hưu.

Question 3 How old are Anna's parents?

A Her mother is 40 and father is 41

B Her mother is 38 and father is 41

C Her father is 38 and mother is 41

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Thông tin: This is my father He is forty-one and he is a doctor He works in a big

hospital This is my mother She is thirty-eight

Dịch: Đây là bố tôi Ông bốn mươi mốt tuổi và ông là một bác sĩ Anh ấy làm việc trong

một bệnh viện lớn Đây là mẹ của tôi Cô ấy ba mươi tám tuổi

Trang 10

Question 4 Where does Anna's father work?

A In a big school B In a big hospital C In a secondary school

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Thông tin: He works in a big hospital.

Dịch: Anh ấy làm việc trong một bệnh viện lớn.

Question 5 Is Anna's elder brother a student in a secondary school?

A Yes, he is B No, he isn't C No information

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Thông tin: He is sixteen and he is a high school student.

Dịch: Anh ấy mười sáu tuổi và anh ấy là một học sinh trung học.

Question 6 How many rooms are there in her house?

A Five B Six C Seven

Hiển thị đáp án

Đáp án: A

Thông tin: There is a living room, two bedrooms, a bathroom and a kitchen.

Dịch: Có một phòng khách, hai phòng ngủ, một phòng tắm và nhà bếp.

Question 7 Is there a garden behind her house?

A Yes, there is B No, there isn't C No information

Hiển thị đáp án

Đáp án: A

Thông tin: However, the thing I love most is that the house also has a big garden and a

large pond behind it

Trang 11

Dịch: Tuy nhiên, điều tôi thích nhất là ngôi nhà cũng có một khu vườn lớn và một cái ao

lớn phía sau nó

Question 8 What does the word "They" in line 3 refer to?

A Anna's grandparents B Anna's parents C Anna's family

Hiển thị đáp án

Đáp án: A

Thông tin: These are my grandparents They are old and retired.

Dịch: Đây là ông bà của tôi Họ đã già và đã nghỉ hưu.

Question 9 What do they do on weekend?

A fish B relax C A and B

Hiển thị đáp án

Đáp án: C

Thông tin: These are the places where my family likes to relax or fish on weekends Dịch: Đây là những nơi mà gia đình tôi thích thư giãn hoặc câu cá vào cuối tuần.

Bài tập Trắc nghiệm Unit 1 Writing

Bài 1 Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to each of the following questions.

Question 1 They are not allowed to go out in the evening by their parents.

A Their parents do not want them to go out in the evening

B Their parents never let them to go out in the evening

C Going out in the evening is permitted by their parents

D Although their parents do not allow, they still go out in the evening

Question 2 Although my parents are busy at work, they try to find time for their

children

Trang 12

A My parents are so busy at work that they cannot find time for their children.

B Busy at work as my parents are, they try to find time for their children

C My parents are too busy at work to find time for their children

D My friends rarely have time for their children because they are busy at work

Question 3 His eel soup is better than any other soups I have ever eaten

A Of all the soups I have ever eaten, his eel soup is the best

B I have ever eaten many soups that are better than his eel soup

C His eel soup is the worst of all soups I have eaten

D His eel soup is good but I have ever eaten many others better

Question 4 She gets up early to prepare breakfast so that her children can come to

D Unless she gets up early to prepare breakfast, her children will not come to school on

Question 5 The last time I went to the museum was a year ago.

A I have not been to the museum for a year

B A year ago, I often went to the museum

C My going to the museum lasted a year

D At last I went to the museum after a year

Trang 13

Bài 2 Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 1 She tried very hard to pass the driving test She could hardly pass it.

A Although she didn‘t try hard to pass the driving test, she could pass it

B Despite being able to pass the driving test, she didn‘t pass it

C No matter how hard she tried, she could hardly pass the driving test

D She tried very hard, so she passed the driving test satisfactorily

Question 2 Marry loved her stuffed animal when she was young She couldn’t sleep

without it

A When Marry was young, she loved her stuffed animal so as not to sleep with it

B As Marry couldn.t sleep without her stuffed animal when she was young, she loved it

C When Marry was young, she loved her stuffed animal so much that she couldn’t sleepwithout it

D When Marry was young, she loved her stuffed animal though she couldn’t sleepwithout it

Question 3 He didn’t try hard He failed the entrance exam.

A If he had tried hard, he would not fail the entrance exam

B If he tried hard, he would pass the entrance exam

C If he had tried hard, he would have not failed the entrance exam

D If he hadn’t failed the entrance exam, he would try hard

Question 4 Peter heard a strange sound on the roof He became very frightened.

A On hearing a strange sound on the roof, Peter became very scared

B He became very frightened after he heard a strange sound on the roof

Trang 14

C He heard a strange sound on the roof and then becoming very terrified.

D Peter became very frightened so he heard a strange sound on the roof

Question 5 Tim went on a two-day trip He took more clothes than necessary.

A Tim needn't have taken so many clothes on a two-day trip

B Tim can't have taken so many clothes on a two-day trip

C Tim couldn't have taken so many clothes on a two-day trip

D Tim mustn't have taken so many clothes on a two-day trip

Question 6 My brother speaks too loud It is really annoying.

A My brother is speaking too loud

B My brother likes to speak too loud

C My brother feels annoyed when he can't speak too loud

D My brother is always speaking too loud

Question 7 There is always conflict between parents and children However, they still

should talk and share things with each other

A Although there is always conflict between parents and children, they still should talkand share things with each other

B There is always conflict between parents and children, so they still should talk andshare things with each other

C Unless there is always conflict between parents and children, they still should talkand share things with each other

D Not only there is always conflict between parents and children, but they still shouldtalk and share things with each other

Question 8 Your parents will help you with the problem You should tell them the story.

A Because your parents will help you with the problem, you should tell them the story

Trang 15

B Your parents will help you with the problem since you should tell them the story.

C If your parents will help you with the problem, you should tell them the story

D Your parents will help you with the problem because you should tell them the story

Question 9 Unemployment rate is high This makes many children move back to their

parents' house

A Many children move back to their parents' house, which makes high unemploymentrate

B High unemployment rate forces many children to move back to their parents' house

C Moving back to their parents' house suggests that the unemployment rate is high

D It is necessary to move back to your parents' house if unemployment rate is high

Question 10 She is an honest person She is also a very friendly one.

A She is an honest but friendly person

B She is not only an honest but also a very friendly person

C Though she is a honest person, she is friendly

D Being honest is necessary to become friendly

Đáp án:

Bài 1: 1a 2b 3a 4b 5a

Bài 2: 1c 2c 3c 4c 5a 6d 7a 8a 9b 10b

Bài tập Trắc nghiệm Unit 2 Phonetics and Speaking

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three

in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1 A partnership B romantic C actually D attitude

Trang 16

Question 2 A believe B marriage C response D maintain

Question 3 A summary B different C physical D decision

Question 4 A attractiveness B traditional C generation D American

Question 5 A certain B couple C decide D equal

Question 6 A maintain B attitude C determine D develop

Question 7 A brilliant B different C secretary D attractive

Question 8 A generational B interpersonal C discrimination D nationality Question 9 A studious B unite C mature D involve

Question 10 A frustrating B charity C impairment D infectious

Question 11 A hospital B mischievous C supportive D special

Question 12 A family B whenever C obedient D solution

Question 13 A biologist B generally C responsible D security

Question 14 A confident B important C together D exciting

Question 15 A possible B university C secondary D suitable

Đáp án: 1b 2b 3d 4c 5c 6b 7d 8c 9a 10b 11c 12d 13b 14a 15b

Bài tập Trắc nghiệm Unit 2 Vocabulary and Grammar

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 2 Vocabulary and Grammar có đáp án

Bài 1 Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning

to the underline word(s) in each of the following questions.

Question 1 It will take more or less a month to prepare for the wedding

A approximately B generally C frankly D simply

Trang 17

Question 2 Professor Berg was very interested in the diversity of cultures all over theworld.

A variety B changes C conservation D number

Bài 2 Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning

to the underline word(s) in each of the following questions.

Question 1 Workers need a secure environment so that they can work more effectively

A protected B riskless C unsafe D safe

Question 2 After many months of grueling work and painful injuries to her shoulder

and back, Susan realized that her dream of swimming the English Channelwas unattainable

A impossible B unachievable C realistic D confused

Bài 3 Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1 I live in a/an with my parents and my elder sister in the coastal area.

A extended family B nuclear family

C extended house D nuclear house

Question 2 One advantage of living in a/an is to strengthen relationship between

young children and adults

A nuclear family B nuclear house

C extended family D extended house

Question 3 In my opinion, family members are responsible for .

A the housework B the chores

C homework D A and B

Trang 18

Question 4 My grandpa is the most conservative person in my family He never

about way of life

A gives his opinion B changes his mind

C gives his view D keeps in mind

Question 5 After graduating from university, I want to my father's footsteps.

A follow in B succeed in

C go after D keep up

Question 6 In a nuclear family, both mother and father have responsibility for

housekeeping and

A child care B homework

C childcare D generation gap

Question 7 Four generations living in the same roof will have different of

lifestyle

A gaps B rules C manners D viewpoints

Question 8 It is necessary that you able to come with us.

A are B be C being D to be

Question 9 I suggest that Peter the directions carefully before assembling the

bicycle

A read B reading C reads D to read

Question 10 We request that she the window.

A not open B not to open C not opening D to not open

Question 11 The UK is considering the proposal that it compensations for

damages of the Indian embassy

A been paying B is paying C paid D pay

Trang 19

Đáp án:

Bài 1: 1a 2a

Bài 2: 1c 2c

Bài 3: 1b 2c 3d 4b 5a 6c 7d 8b 9a 10b 11d

Bài tập Trắc nghiệm Unit 2 Reading

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 2 Reading có đáp án

Bài 1 Read the following passage and then choose the best answer.

When people plan to marry, they expect to find in their partner not only a lover but afriend also They find a person with whom they can share their opinions, their emotions,thoughts and fears In marriage we are looking for a partner who will be able tounderstand our values, our likes and dislikes

If a man and a woman are born and raised in the same country, most likely they arefamiliar with the same songs, movies, jokes, books and life in general They basicallyhave the same roots In the case of a western man and foreign woman family everything

is more complicated and requires much more patience and understanding from bothspouses On one hand each of the partners has an opportunity to learn a great deal aboutthe other's country, culture, traditions and life styles which can be very interesting Onthe other hand it can be very disappointing if there is the inability to understand yourpartner's excitements and frustrations For example, you are watching the television andsuddenly you see a famous actor or singer, or other type of an artist whose name youhave grown up with Maybe this artist was an idol for your parents and the music of thisartist was often played in your house when you were a child Unfortunately you realizethat your wife is unable to understand your feelings because she has no idea who thisartist is Her eyes are absolutely empty because she has never even heard the songbefore You feel rather disappointed! Remember that your wife has the same situationwith you You do not know her country's songs, her country's famous actors, her books.She has her own memories and in actuality, for her, everything is much more difficultthan it is for you At least, you live in your own country where everybody canunderstand you She lives in completely strange surroundings, where she has nobody toshare her feelings with, except you

Trang 20

Do some research and learn about your wife's country, culture and lifestyles Talk withher, ask her questions, get to know what songs she likes, what movies and books are ofinterest to her The Internet will give you a great opportunity to find anything! Tell herabout your country's culture, let her listen to the music that you like, rent a movie for herthat left you with great impression Let her understand you better through the things thatyou like Patience and time will help you to fight cultural differences.

Question 1 A spouse should …………

A let the partner to do everything alone

B be not only a lover but also a friend

C not share the feelings with the partner

D not interfere with what the partner's likes and dislikes

Question 2 According to the passage, ………….

A Spouses who have the same nationality need more patience and understanding intheir marriage than those who are from different cultures

B Spouses who are from different cultures need more patience and understanding intheir marriage than those who have the same roots

C Spouses who have the same roots go not share anything together

D Spouses who are from different cultures can never share anything together

Question 3 If there is the inability to understand a spouse's excitements and frustrations

the marriage, he or she may feel …………

A faithful B hopeless C disappointed D happy

Question 4 The passage is ………….

A critical B convincing C advisory D apologetic

Question 5 To overcome cultural differences in marriage needs ………

A patience and time B time and money

Trang 21

C movies and music D books and the Internet

Bài 2 Choose the option (A, B, C or D) that best completes each of the following sentences.

My aunt is one of those people who can talk to anyone about anything If she goes to aparty where she doesn't know any of the people, she just walks up to the first person thatshe sees and introduces herself And yet she doesn't seem to talk about deeply importantthings like politics or religion She always starts off on something very obvious like theother person's job Very soon she's talking as if she's known the other person for years Iasked her once what her secret was She said that the most important thing in aconversation was listening People love to talk about themselves, so if you allow them to

do so, it's very easy to keep a conversation going You have to listen very carefully andask questions And you have to look interested, too So don't keep looking at other things

in the room while you're talking to someone

Another thing that I've noticed is that she only pays people compliments She says: “Ilike your hair Which hairdresser do you go to?” or “You look very well Have you been

on holiday?” Friendly messages like this seem to provide an easy way into aconversation

Question 1 According to my aunt, the most important thing in a conversation was …….

A speaking B discussing C looking D listening

Question 2 According to my aunt, the most important thing in a conversation was …….

A feels embarrassed and stays away from people

B asks people to introduces themselves to her

C comes over to the first person and introduces herself

D sits alone and avoids talking to other people

Question 3 My aunt thinks that it's very easy to keep a conversation going if you

………

A let people talk about themselves

Trang 22

B let people hear about yourself

C talk about politics or religion

D ask people about their secrets

Question 4 What should you NOT do when you have a conversation with someone?

A Looking very interested in his or her story

B Looking at other things in the room

C Listening very carefully and asking questions

D Paying him or her compliments

Question 5 According to the passage, my aunt often starts a conversation by talking

about ……

A the other person's wealth

B the other person's health

C the other person's daily activities

D the other person's job

Bài 3 Read the passage carefully and choose the correct answer.

In the past, both men and women were expected to be married at quite young ages.Marriages were generally arranged by parents and family, with their children havinglittle chance to say no in the matter In the past it was not surprising to find that a brideand groom had only just met on the day of their engagement or marriage

In modern Vietnam, this has changed completely as people choose their own partners based on love, and in consideration primarily to their own needs and wants.Moreover early marriage is quite illegal

marriage-The traditional Vietnamese wedding is one of the most important of traditionalVietnamese occasions Regardless of westernization, many of the age-old customspracticed in a traditional Vietnamese wedding continue to be celebrated by both

Trang 23

Vietnamese in Vietnam and overseas, often combining both western and easternelements Besides the wedding ceremony, there is also an engagement ceremony whichtakes place usually half a year or so before the wedding Due to the spiritual nature ofthe occasion, the date and time of the marriage ceremony are decided in advance by afortune teller The traditional Vietnamese wedding consists of an extensive array ofceremonies: the first is the ceremony to ask permission to receive the bride, the second isthe procession to receive the bride (along with the ancestor ceremony at her house), thethird is to bring the bride to the groom's house for another ancestor ceremony and towelcome her into the family, then the last is a wedding banquet The number of guests inattendance at these banquets is huge, usually in the hundreds Several special dishes areserved Guests are expected to bring gifts, often money, which the groom and bride atone point in the banquet will go from table to table collecting.

Question 1 In the past, _.

A Vietnamese couples were free to make a decision on the marriage

B Vietnamese marriage was decided by parents and family

C getting married at an early age was not allowed

D parents had no right to interfere their children's marriage

Question 2 In former days, the fact that a bride and groom had only first met just on the

day of their engagement or marriage was _

A surprising B popular C uncommon D strange

Question 3 Which sentence is referred Vietnamese modern marriage?

A Most young people do not have their marriage based on love

B All marriages are arranged by parents and family

C Marriage is quite westernization

D Couples do not get married at quite young ages

Question 4 According to the passage, .

Trang 24

A Oversea Vietnamese people do not like to organize a traditional wedding

B There is an engagement ceremony which takes place usually half a year or so beforethe wedding

C Many of the age-old customs practiced in a traditional Vietnamese wedding do notexist nowadays

D Vietnamese people never ask a fortune teller the date and time of the marriageceremony

Question 5 Which does not exist in a Vietnamese wedding party?

A dishes B firecrackers C guests D gifts

Hiển thị đáp án

Bài 1: 1B 2B 3C 4C 5A

BÀI 2: 1D 2C 3A 4B 5D

BÀI 3: 1B 2B 3D 4B 5B

Bài tập Trắc nghiệm Unit 2 Writing

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three

in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1 A partnership B romantic C actually D attitude

Question 2 A believe B marriage C response D maintain

Question 3 A summary B different C physical D decision

Question 4 A attractiveness B traditional C generation D American

Question 5 A certain B couple C decide D equal

Question 6 A maintain B attitude C determine D develop

Question 7 A brilliant B different C secretary D attractive

Question 8 A generational B interpersonal C discrimination D nationality Question 9 A studious B unite C mature D involve

Trang 25

Question 10 A frustrating B charity C impairment D infectious

Question 11 A hospital B mischievous C supportive D special

Question 12 A family B whenever C obedient D solution

Question 13 A biologist B generally C responsible D security

Question 14 A confident B important C together D exciting

Question 15 A possible B university C secondary D suitable

ĐÁP ÁN: 1B 2B 3D 4C 5C 6B 7C 8D 9A 10B 11C 12D 13B 14A 15B

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 2 Reading có đáp án

Bài 1 Read the following passage and then choose the best answer.

When people plan to marry, they expect to find in their partner not only a lover but afriend also They find a person with whom they can share their opinions, their emotions,thoughts and fears In marriage we are looking for a partner who will be able tounderstand our values, our likes and dislikes

If a man and a woman are born and raised in the same country, most likely they arefamiliar with the same songs, movies, jokes, books and life in general They basicallyhave the same roots In the case of a western man and foreign woman family everything

is more complicated and requires much more patience and understanding from bothspouses On one hand each of the partners has an opportunity to learn a great deal aboutthe other's country, culture, traditions and life styles which can be very interesting Onthe other hand it can be very disappointing if there is the inability to understand yourpartner's excitements and frustrations For example, you are watching the television andsuddenly you see a famous actor or singer, or other type of an artist whose name youhave grown up with Maybe this artist was an idol for your parents and the music of thisartist was often played in your house when you were a child Unfortunately you realizethat your wife is unable to understand your feelings because she has no idea who thisartist is Her eyes are absolutely empty because she has never even heard the songbefore You feel rather disappointed! Remember that your wife has the same situationwith you You do not know her country's songs, her country's famous actors, her books

Trang 26

She has her own memories and in actuality, for her, everything is much more difficultthan it is for you At least, you live in your own country where everybody canunderstand you She lives in completely strange surroundings, where she has nobody toshare her feelings with, except you.

Do some research and learn about your wife's country, culture and lifestyles Talk withher, ask her questions, get to know what songs she likes, what movies and books are ofinterest to her The Internet will give you a great opportunity to find anything! Tell herabout your country's culture, let her listen to the music that you like, rent a movie for herthat left you with great impression Let her understand you better through the things thatyou like Patience and time will help you to fight cultural differences

Question 1 A spouse should …………

A let the partner to do everything alone

B be not only a lover but also a friend

C not share the feelings with the partner

D not interfere with what the partner's likes and dislikes

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Thông tin: When people plan to marry, they expect to find in their partner not only a

lover but a friend also

Dịch: Khi mọi người lên kế hoạch kết hôn, họ mong muốn tìm thấy ở người bạn đời

không chỉ là người yêu mà còn là một người bạn

Question 2 According to the passage, ………….

A Spouses who have the same nationality need more patience and understanding intheir marriage than those who are from different cultures

B Spouses who are from different cultures need more patience and understanding intheir marriage than those who have the same roots

C Spouses who have the same roots go not share anything together

Trang 27

D Spouses who are from different cultures can never share anything together.

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Thông tin: In the case of a western man and foreign woman family everything is more

complicated and requires much more patience and understanding from both spouses

Dịch: Trong trường hợp của một người đàn ông phương Tây và gia đình phụ nữ nước

ngoài, mọi thứ phức tạp hơn và đòi hỏi sự kiên nhẫn và hiểu biết nhiều hơn từ cả hai vợchồng

Question 3 If there is the inability to understand a spouse's excitements and frustrations

the marriage, he or she may feel …………

A faithful B hopeless C disappointed D happy

Hiển thị đáp án

Đáp án: C

Thông tin: On the other hand it can be very disappointing if there is the inability to

understand your partner's excitements and frustrations

Dịch: Mặt khác, nó có thể rất đáng thất vọng nếu không có khả năng hiểu được sự phấn

khích và thất vọng của đối tác của bạn

Question 4 The passage is ………….

A critical B convincing C advisory D apologetic

Hiển thị đáp án

Đáp án: C

Thông tin: Chọn đáp án d vì bài đưa ra những ý kiến và lời khuyên của tác giả.

Question 5 To overcome cultural differences in marriage needs ………

A patience and time B time and money

C movies and music D books and the Internet

Hiển thị đáp án

Trang 28

Đáp án: A

Thông tin: Patience and time will help you to fight cultural differences.

Dịch: Kiên nhẫn và thời gian sẽ giúp bạn chống lại sự khác biệt về văn hóa.

Bài 2 Choose the option (A, B, C or D) that best completes each of the following sentences.

My aunt is one of those people who can talk to anyone about anything If she goes to aparty where she doesn't know any of the people, she just walks up to the first person thatshe sees and introduces herself And yet she doesn't seem to talk about deeply importantthings like politics or religion She always starts off on something very obvious like theother person's job Very soon she's talking as if she's known the other person for years Iasked her once what her secret was She said that the most important thing in aconversation was listening People love to talk about themselves, so if you allow them to

do so, it's very easy to keep a conversation going You have to listen very carefully andask questions And you have to look interested, too So don't keep looking at other things

in the room while you're talking to someone

Another thing that I've noticed is that she only pays people compliments She says: “Ilike your hair Which hairdresser do you go to?” or “You look very well Have you been

on holiday?” Friendly messages like this seem to provide an easy way into aconversation

Question 1 According to my aunt, the most important thing in a conversation was …….

A speaking B discussing C looking D listening

Hiển thị đáp án

Đáp án: D

Thông tin: She said that the most important thing in a conversation was listening.

Dịch: Cô ấy nói rằng điều quan trọng nhất trong một cuộc trò chuyện là lắng nghe

Question 2 According to my aunt, the most important thing in a conversation was …….

A feels embarrassed and stays away from people

Trang 29

B asks people to introduces themselves to her

C comes over to the first person and introduces herself

D sits alone and avoids talking to other people

Hiển thị đáp án

Đáp án: C

Thông tin: If she goes to a party where she doesn't know any of the people, she just

walks up to the first person that she sees and introduces herself

Dịch: Nếu cô ấy đi đến một bữa tiệc nơi mà cô ấy không quen biết bất kỳ người nào, cô

ấy sẽ lại gần người đầu tiên mà cô ấy nhìn thấy và tự giới thiệu

Question 3 My aunt thinks that it's very easy to keep a conversation going if you

………

A let people talk about themselves

B let people hear about yourself

C talk about politics or religion

D ask people about their secrets

Hiển thị đáp án

Question 4 What should you NOT do when you have a conversation with someone?

A Looking very interested in his or her story

B Looking at other things in the room

C Listening very carefully and asking questions

D Paying him or her compliments

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Thông tin: So don't keep looking at other things in the room while you're talking to

someone

Trang 30

Dịch: Vì vậy, đừng chỉ nhìn vào những vật khác trong phòng trong khi bạn đang nói

chuyện với một ai đó

Question 5 According to the passage, my aunt often starts a conversation by talking

about ……

A the other person's wealth

B the other person's health

C the other person's daily activities

D the other person's job

Bài 3 Read the passage carefully and choose the correct answer.

In the past, both men and women were expected to be married at quite young ages.Marriages were generally arranged by parents and family, with their children havinglittle chance to say no in the matter In the past it was not surprising to find that a brideand groom had only just met on the day of their engagement or marriage

In modern Vietnam, this has changed completely as people choose their own partners based on love, and in consideration primarily to their own needs and wants.Moreover early marriage is quite illegal

marriage-The traditional Vietnamese wedding is one of the most important of traditionalVietnamese occasions Regardless of westernization, many of the age-old customspracticed in a traditional Vietnamese wedding continue to be celebrated by bothVietnamese in Vietnam and overseas, often combining both western and easternelements Besides the wedding ceremony, there is also an engagement ceremony whichtakes place usually half a year or so before the wedding Due to the spiritual nature ofthe occasion, the date and time of the marriage ceremony are decided in advance by a

Trang 31

fortune teller The traditional Vietnamese wedding consists of an extensive array ofceremonies: the first is the ceremony to ask permission to receive the bride, the second isthe procession to receive the bride (along with the ancestor ceremony at her house), thethird is to bring the bride to the groom's house for another ancestor ceremony and towelcome her into the family, then the last is a wedding banquet The number of guests inattendance at these banquets is huge, usually in the hundreds Several special dishes areserved Guests are expected to bring gifts, often money, which the groom and bride atone point in the banquet will go from table to table collecting.

Question 1 In the past, _.

A Vietnamese couples were free to make a decision on the marriage

B Vietnamese marriage was decided by parents and family

C getting married at an early age was not allowed

D parents had no right to interfere their children's marriage

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Thông tin: Marriages were generally arranged by parents and family, with their children

having little chance to say no in the matter

Dịch: Các cuộc hôn nhân thường được sắp xếp bởi cha mẹ và gia đình, con của họ

thường có ít cơ hội để nói không trong việc này

Question 2 In former days, the fact that a bride and groom had only first met just on the

day of their engagement or marriage was _

A surprising B popular C uncommon D strange

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Thông tin: In the past, it was not surprising to find that a bride and groom had only just

met on the day of their engagement or marriage

Trang 32

Dịch: Trong quá khứ, không ngạc nhiên khi phát hiện ra rằng cô dâu và chú rể chỉ vừa

mới gặp nhau vào ngày cưới hay ngày đính hôn của họ

Question 3 Which sentence is referred Vietnamese modern marriage?

A Most young people do not have their marriage based on love

B All marriages are arranged by parents and family

C Marriage is quite westernization

D Couples do not get married at quite young ages

Hiển thị đáp án

Đáp án: D

Thông tin: In modern Vietnam, this has changed completely as people choose their own

marriage-partners based on love, and in consideration primarily to their own needs andwants Moreover early marriage is quite illegal

Dịch: Ở Việt Nam hiện đại, điều này đã thay đổi hoàn toàn khi mọi người chọn một nửa

để kết hôn của họ dựa trên tình yêu, và xem xét chủ yếu vào nhu cầu và mong muốn của

họ Hơn nữa tảo hôn là bất hợp pháp

Question 4 According to the passage, .

A Oversea Vietnamese people do not like to organize a traditional wedding

B There is an engagement ceremony which takes place usually half a year or so beforethe wedding

C Many of the age-old customs practiced in a traditional Vietnamese wedding do notexist nowadays

D Vietnamese people never ask a fortune teller the date and time of the marriageceremony

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Trang 33

Thông tin: Besides the wedding ceremony, there is also an engagement ceremony which

takes place usually half a year or so before the wedding

Dịch: Bên cạnh lễ cưới, cũng có một lễ đính hôn thường diễn ra nửa năm trước đám

cưới

Question 5 Which does not exist in a Vietnamese wedding party?

A dishes B firecrackers C guests D gifts

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Thông tin: The number of guests in attendance at these banquets is huge, usually in the

hundreds Several special dishes are served Guests are expected to bring gifts, oftenmoney, which the groom and bride at one point in the banquet will go from table to tablecollecting

Dịch: Số lượng khách mời tham dự các bữa tiệc rất lớn, thường là hàng trăm người Một

số món ăn đặc biệt được phục vụ Khách dự kiến sẽ mang quà, thường là tiền, chú rể và

cô dâu tại một thời điểm trong bữa tiệc sẽ đi từ bàn này tới bàn khác để nhận

Bài tập Trắc nghiệm Unit 3 Phonetics and Speaking

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three

in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1 A interview B impression C company D formally

Question 2 A stressful B pressure C prepare D future

Question 3 A employment B remember C concentrate D position

Question 4 A express B effort C office D comment

Question 5 A advice B relate C during D forget

Question 6 A capture B picture C ensure D pleasure

Question 7 A different B important C essential D negation

Trang 34

Question 8 A popular B dangerous C environment D applicant

Question 9 A opportunity B intellectual C psychology D civilization

Question 10 A dormitory B elementary C beneficial D continental

Question 11 A phonetic B dynamic C climatic D atmospheric

Question 12 A commentator B prehistory C preferable D practicable

Question 13 A mandate B promote C address D pursue

Question 14 A insecure B scenario C inaccurate D infrequent

Question 15 A property B surgery C vacation D nitrogen

Đáp án: 1d 2c 3c 4a 5c 6c 7a 8c 9c 10a 11d 12b 13a 14a 15c

Bài tập Trắc nghiệm Unit 3 Vocabulary and Grammar

Bài tập Tiếng Anh 12 Unit 3 Vocabulary and Grammar có đáp án

Bài 1 Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1 How long Gerry?

A has you been knowing B has you know

C have you been knowing D have you known

Hiển thị đáp án

Đáp án: D

Dịch: Bạn biết Gerry bao lâu rồi?

Question 2 How many times New York?

A has Charles been visiting B has Charles visited

C have Charles been visiting D have Charles visited

Trang 35

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Dịch: Charles đã đến thăm New York bao nhiêu lần?

Question 3 She French words for hours, but she still doesn't remember all of

them

A has been learning B has been learnt

C has learnt D have been learning

Hiển thị đáp án

Đáp án: A

Dịch: Cô đã học từ tiếng Pháp trong nhiều giờ, nhưng cô vẫn không nhớ tất cả chúng Question 4 My father .

A has never smoked B has never smoked

C has never been smoking D have never been smoking

Hiển thị đáp án

Đáp án: A

Dịch: Bố tôi chưa bao giờ hút thuốc.

Question 5 Oh dear, the light all night.

A has been burning B has burnt C has burned D have burning

Hiển thị đáp án

Đáp án: A

Dịch: Trời ơi, ánh sáng đã thiêu rụi cả đêm.

Question 6 The boy waved his hands to his mother, who was standing at the school

gate, to ………… her attention

A attract B pull C follow D tempt

Trang 36

Hiển thị đáp án

Đáp án: A

Dịch: Cậu bé vẫy tay với mẹ, người đang đứng ở cổng trường, để thu hút sự chú ý của

cô ấy

Question 7 He is one of the most ……… bosses I have ever worked with He behaves

rudely to not only me but also others in the staff

A thoughtful B impolite C attentive D communicative

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Dịch: Ông ta là một trong những ông chủ bất lịch sự nhất mà tôi từng làm việc cùng.

Anh ta cư xử thô lỗ với không chỉ tôi mà cả những người khác trong đội ngũ nhân viên

Question 8 If a boss wants to have a well-qualified staff, he should have to pay his

Dịch: Some of the participating schools have also decided to use green cleaning

products, which are safer since they do not …… harmful chemicals into theenvironment

Trang 37

Question 10 Some of the participating schools have also decided to use green cleaning

products, which are safer since they do not …… harmful chemicals into theenvironment

A release B expose C compound D deplete

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Dịch: Một số trường tham gia cũng đã quyết định sử dụng các sản phẩm làm sạch xanh,

an toàn hơn vì chúng không để các hóa chất độc hại ra môi trường

Bài 2 Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning

to the underline word(s) in each of the following questions.

Question 1 This is the instance where big, obvious non-verbal signals are appropriate

A situation B attention C place D matter

Hiển thị đáp án

Đáp án: A

Giải thích: Instance = situation (trường hợp)

Dịch: Đây là trường hợp mà tín hiệu phi ngôn ngữ lớn, rõ ràng là phù hợp.

Question 2 When you see your teacher approaching you, a slight wave to attract hisattention is appropriate

A coming nearer to B pointing at C looking up to D catching sight of

Hiển thị đáp án

Đáp án: A

Giải thích: Approach = come nearer (tiếp cận)

Dịch: Khi bạn thấy giáo viên của bạn tiếp cận bạn, một làn sóng nhẹ để thu hút sự chú ý

của anh ấy là phù hợp

Bài 3 Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning

to the underline word(s) in each of the following questions.

Trang 38

Question 1 Jonathan is brave enough to stop the man with a knife from hurting a littlechild.

A coward B afraid C courageous D smart

Hiển thị đáp án

Đáp án: B

Giải thích: Brave (dũng cảm) >< afraid (sợ sệt)

Dịch: Jonathan đủ can đảm để ngăn người đàn ông dùng dao làm tổn thương một đứa trẻ

nhỏ

Question 2 His career in the illicit drug trade ended with the police raid this morning

A elicited B irregular C secret D legal

Hiển thị đáp án

Đáp án: D

Giải thích: Illicit (bất hợp pháp) >< legal (hợp pháp)

Dịch: Sự nghiệp của anh ta trong buôn bán ma túy bất hợp pháp đã kết thúc với cuộc đột

kích của cảnh sát sáng nay

Question 3 Once you have been accepted as a pupil or student at the school or college,

it's against the law for them to discriminate against you because of your religion orbelief

A judge B neglect C misinterpret D expel

Hiển thị đáp án

Đáp án: A

Giải thích: Discriminate against = judge (phân biệt đối xử)

Dịch: Một khi bạn đã được chấp nhận là học sinh hoặc sinh viên tại trường hoặc đại học,

việc họ phân biệt đối xử với bạn vì tôn giáo hoặc tín ngưỡng của bạn là trái luật

Bài 1 Read the following passage and then choose the best answer.

Trang 39

Communication in general is process of sending and receiving messages that enableshumans to share knowledge, attitudes, and skills Although we usually identifycommunication with speech, communication is composed of two dimensions - verbaland nonverbal.

Nonverbal communication has been defined as communication without words Itincludes apparent behaviors such as facial expressions, eyes, touching, tone of voice, aswell as less obvious messages such as dress, posture and spatial distance between two ormore people

Activity or inactivity, words or silence all have message value: they influence others andthese others, in turn, respond to these communications and thus they are communicating.Commonly, nonverbal communication is learned shortly after birth and practiced andrefined throughout a person's lifetime Children first learn nonverbal expressions bywatching and imitating, much as they learn verbal skills

Young children know far more than they can verbalize and are generally more adept atreading nonverbal cues than adults are because of their limited verbal skills and theirrecent reliance on the nonverbal to communicate As children develop verbal skills,nonverbal channels of communication do not cease to exist although become entwined

in the total communication process

Question 1 According to the writer, ……….

A Nonverbal language is only used by the deaf and the mute

B One cannot communicate in both verbal and nonverbal language

C Those who can listen and talk should not use nonverbal language

D People communicate with both verbal and nonverbal language

Hiển thị đáp án

Đáp án: D

Thông tin: Although we usually identify communication with speech, communication is

composed of two dimensions: verbal and non-verbal

Trang 40

Dịch: Mặc dù chúng ta thường sử dụng lời nói để giao tiếp, việc giao tiếp thì bao gồm 2

thành phần là ngôn từ và phi ngôn từ

Question 2 Which is not included in nonverbal communication?

A words B spatial distance C facial expressions D tone of voice

Question 3 We can learn from the text that …………

A nonverbal can never get any responses

B most people do not like nonverbal communication

C even silence has message value

D touching is not accepted in communicating

Hiển thị đáp án

Đáp án: C

Thông tin: Activity or inactivity, words or silence all have message value.

Dịch: Có thể rút ra từ bài đọc là ngay cả sự im lặng cũng có giá trị truyền tải

Question 4 Human beings …………

A have learnt how to communicate in nonverbal language through books

B can communicate in nonverbal language only when they are mature

C have learnt how to communicate in nonverbal language since a child

D communicate in nonverbal language much less than they do in verbal language

Ngày đăng: 20/09/2019, 20:22

TỪ KHÓA LIÊN QUAN

w